Όλοι οι νικητές του Ράλλυ Κύπρος, ανά κατηγορία

PRESS RELEASE

[ Nicosia, 30/09/2021 ] -   Πέρα από τη γενική κατάταξη στο Ράλλυ Κύπρος 2021 υπήρχαν πολλοί νικητές στις διάφορες κατηγορίες της διοργάνωσης, τόσο για το Μεσανατολικό Πρωτάθλημα όσο και για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα.

Συνολικά οκτώ Κυπριακά πληρώματα μπήκαν στο Top10 όσων τερμάτισαν και είχαν δηλωθεί για το Μεσανατολικό Πρωτάθλημα, σκοράροντας βαθμούς στο FIA MERC.

ΡΑΛΛΥ ΚΥΠΡΟΣ 2021 - ΚΑΤΑΤΑΞΗ FIA MERC
1. ΤσουλόφταςΗλία              Volkswagen Polo GTi             40
2. 
Παντελή / ΠΛαός              Citroen DS3                            31
3. Al Rawahi / Al Hmoud        Ford Fiesta                              28
4. 
Σάββα / Παπανδρέου         Mitsubishi Lancer EVO IX      23
5. 
Παφίτης / Βασιλείου            Mitsubishi Lancer EVO IX      18
6. Al Thefiri / Al Kuwari           Mitsubishi Lancer EVO X       15
7. 
Ανδρέου / Αλεξάνδρου       Peugeot 208                           13
8. 
Μιχαηλίδης / ΛΛαός          Subaru Impreza WRX             11
9. Lavrentiev / Szechenyi       Peugeot 208                           9
10.Morozov / Morozova          Peugeot 208                           7

Μετά από τέσσερις αγώνες στη γενική κατάταξη του πρωταθλήματος προηγούνται οι Al Attiyah / Baumel με 120β – παρά την εγκατάλειψή τους στην Κύπρο - έναντι 89β των Al Thefiri / Al Kuwari και 59β των A. Feghali / Deaibess.

Απομένουν οι αγώνες σε Κουβέιτ και Ομάν.

Στην κατηγορία MERC 2 πρώτοι ήταν οι Σάββα / Παπανδρέου με δεύτερους τους Παφίτη / Βασιλείου, τρίτους τους Πρωταθλητές Μέσης Ανατολής και πρωτοπόρους του πρωταθλήματος AlThefiri / Al Kuwari και τέταρτους τους Μιχαηλίδη / Λαό.

Στην MERC 3 πρώτευσαν οι Ανδρέου / Αλεξάνδρου με δεύτερους τους Lavrentiev / Szechenyi, τρίτους τους Morozov / Morozova και τέταρτους τους Ιορδανούς Aref / Jan Khout οι οποίοι με τους πόντους που πήραν από την Κύπρο προωθήθηκαν στη 2η θέση του πρωταθλήματος.

Οι τοπικές κατηγορίες

Στη δικίνητη κατηγορία (2WD) του Ράλλυ Κύπρος πρώτοι έκοψαν το νήμα οι Τελεβάντος / Σταύρου με δεύτερους τους Ρώσους Rzhevkin / Andreev και τρίτους τους Ανδρέου / Αλεξάνδρου – όλοι τους με Peugeot 208 - οι οποίοι ήταν πρώτοι στην σχετική κατάταξη για το Μεσανατολικό Πρωτάθλημα.

Την κατηγορία S κέρδισαν οι Γιαννουρή / Χρυσοστόμου με Mitsubishi Lancer EVO V.

ΡΑΛΛΥ ΚΥΠΡΟΣ 2021 – ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
1. Τσουλόφτας / Ηλία             Volkswagen Polo GTi             75
2. 
Παντελή / Λαός                   Citroen DS3                            56.25
3. Αντωνίου / Πιερή                
Mitsubishi Lancer EVO X       37.5
4. Γιάγκου / Εγγλέζου            
Hyundai i20                             47.5
5. 
Χριστοδούλου / Ξενοφώντος      Subaru Impreza WRX            47.5
6. Σάββα / Παπανδρέου         
Mitsubishi Lancer EVO IX      37.5
7. Γαλαταριώτης Ιωάννου      Volkswagen Polo GTi               30

Στην κατάταξη του Παγκύπριου Πρωταθλήματος μετά από πέντε αγώνες, προηγούνται οι Τσουλόφτας / Ηλία με 147β έναντι 142β των Γαλαταριώτη / Ιωάννου και 102,25β των Παντελή / Λαού.

Τους περισσότερους βαθμούς για την RC2 του Παγκύπριου Πρωταθλήματος είχαν οι Χριστοδούλου / Ξενοφώντος (Subaru Impreza WRX) με 75β ακολουθούμενοι από τους Αντωνίου / Πιερή και Σάββα / Παπανδρέου με 56.25β. Στην κατάταξη του πρωταθλήματος προηγούνται οι Αντωνίου / Πιερή με 151.25β έναντι 115β των Χριστοδούλου / Ξενοφώντος.

Για την RC4 του Παγκύπριου Πρωταθλήματος με 75β έφυγαν από το Ράλλυ Κύπρος οι Τελεβάντος / Σταύρου κερδίζοντας και τις δύο ημέρες του αγώνα. Δεύτεροι σε συγκομιδή οι Μανώλη / Ευριπίδου (50β) και τρίτοι οι Τζιωρτζής / Αριστοδήμου (47.5β). Στο πρωτάθλημα οι Τελεβάντος / Σταύρου έχουν 147β έναντι 134β των Μανώλη / Ευριπίδου και 126.5 των Τζιωρτζή / Αριστοδήμου.

Κάθε ημέρα του Ράλλυ Κύπρος προσμετρούσε ως ξεχωριστός αγώνας στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα με συντελεστή 1.25. Απομένουν οι αγώνες σε Λεμεσό και Πάφο με τον τελευταίο να έχει συντελεστή 1.5.